bildarkivet photo.graphy.com
 Hem           Startsida           Hjälp           Kontakt           Nya arkivet           Om Graphy           I tid och otid 

Startsida / ange sökord

Här kan du skriva in ett valfritt sökord som handlar om den bild du letar efter, t.ex. stuga, träd, leka, solnedgång osv. Klicka sedan på Sök fotografi. Det går också bra att skriva en fras, som t.ex. "Titta där!" Om det är möjligt undvik korta ord! Särskilt de som består av bara två bokstäver.

Kategorier / Fler sökmöjligheter

Här väljer man en kategori. Om du vill begränsa sökresultatet kan du kombinera med sökord eller årtal. Självklart går det också bra att kombinera alla tre möjligheterna.

Bildnummer

Här söker man på bildens arkivnummer som består av en bokstav (N, F eller X) plus sex (6) siffror.

Så går det till

Sökningen sker både via nyckelord knutna till varje bild och i den bildtext som finns till varje bilds informationssida.


Buggar

Vissa webbläsare visar tom sida med meddelandet "Varning! sidan gäller ej längre" eller liknande när man backar tillbaka från en bildsida till en resultatsida. Detta uppträder som regel bara på den första resultatsidan. Om sökresultatet innehåller mer än fyra bilder går det oftast att backa till de följande resultatsidorna. Vad felet beror på är tyvärr okänt.

Inte alltid så bra

Om ett sökord förekommer som bokstavskombination inuti ett annat, t.ex. "träd" i "Kungsträdgården", så kommer även bilder på det längre ordet att komma med i sökresultatet. Därför bör man undvika för korta sökord. Att det fungerar så här är oftast till nackdel, men kan ibland vara till glädje också.

Mer hjälp eller information

finns att få via »» Kontaktsidan.

 

© 2002-2019     GRAPHY Bernt Lindgren b&t